Pineapple Grog RECEPT
Pineapple Grog
medium
Een warme, winterse cocktail aan de open haard kan wonderen verrichten voor de gezelligheid. Zeker als de woonkamer zich vult met het intense aroma van gegrilde ananas en je even later de Pineapple Grog aan je smaakpapillen mag introduceren. Ideaal om je terug op te warmen na een lange wandeling of een dagje skiën in de bergen.
Nodig…
- kookpot
- pollepel
- grillpan
- citruspers (Mexican elbow)
- fijne zeef
Ingrediënten: (10 serves)
- 150 ml bruine rum (Brugal 1888)
- 150 ml honingwater*
- 150 ml versgeperst citroensap
- 800 ml zwarte thee earl grey (20 g)
- 2 citroenen
- ½ gegrilde ananas
- 150 g verse gember
- 2 Steranijs
- 5 Kruidnagels
- 3 Kaneelstokken
Garnituur: gegrilde ananas
Voorbereiding: Snij de ananas in gelijke stukken van 5 cm en gril langs beide kanten op een hete grillpan (zonder vetstof).
Bereidingswijze:
- Breng het water aan de kook, zet van het vuur en voeg de thee toe en laat 4 minuten trekken.
- Zeef de (warme) thee en voeg vervolgens het honingwater, citroensap en de bruine rum toe.
- Roer om en doe er dan de gegrilde ananas, stukken citroen en specerijen bij.
- Laat 5 minuten infuseren op een laag vuurtje alvorens te serveren